El món del cafè cada cop més conegut!... Cada cop més, busquem un lloc on facin un bon cafè.
Les empreses elaboradores de cafè aposten per formar als seus clients i comprometre’s a donar un bon producte final i que aquests prenguin consciència de la importància d’un bon barista.
Un barista és la persona coneixedora del cafè en tots els sentits, té una gran experiència teòrica i pràctica del mateix. Aquest professional ha de ser capaç de distingir els diferents tipus de gra per poder realitzar un bon blend o per ressaltar l’origen únic d’una varietat en concret de cafè.
Un bon barista és coneixedor de tot el procés d’elaboració i molts es torren el gra ells mateixos, tenint en compte l’objectiu final a la tassa.
També són coneixedors de multitud de formes diferents d’elaborar-lo, utilitzant cafeteres diverses tals com la de filtre, french press, italiana… entre altres.
D’aquesta demanda tan gran d’especialització ha sorgit la necessitat d’organitzar concursos tan a nivell nacional com internacional.
Són concursos que poden estar destinats a futurs professionals del sector o a professionals en actiu.
En aquests es fomenta el coneixement del producte, la bona pràctica i l’habilitat a l’hora d’elaborar un bon cafè i també la innovació creant productes nous que marquen la diferència al mercat actual.
Conceptes com latte art i coffee painting són coneguts a tot el món i tenen molts seguidors a les xarxes socials entre altres. Molts baristes tenen milers de seguidors a les xarxes socials per les imatges o vídeos dels dibuixos que fan utilitzant la llet i les figures bàsiques tals com el cor, la roseta i la tulipa. Realment algunes són obres d’art que al darrera hi han moltes hores de pràctica.
Aquest és un món molt ampli i molt emocionant que un cop hi entres… t’atrapa!
Per Maria Josep Serrano @mariajosep.serrano
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada