• logo
  • logo
  • logo
  • logo

28 de maig del 2019

Qui és el Barista?


El món del cafè cada cop més conegut!... Cada cop més, busquem un lloc on facin un bon cafè.

Les empreses elaboradores de cafè aposten per formar als seus clients i comprometre’s a donar un bon producte final i que aquests prenguin consciència de la importància d’un bon barista.

Un barista és la persona coneixedora del cafè en tots els sentits, té una gran experiència teòrica i pràctica del mateix. Aquest professional ha de ser capaç de distingir els diferents tipus de gra per poder realitzar un bon blend o per ressaltar l’origen únic d’una varietat en concret de cafè.

Un bon barista és coneixedor de tot el procés d’elaboració i molts es torren el gra ells mateixos, tenint en compte l’objectiu final a la tassa.

També són coneixedors de multitud de formes diferents d’elaborar-lo, utilitzant cafeteres diverses tals com la de filtre, french press, italiana… entre altres.

D’aquesta demanda tan gran d’especialització ha sorgit la necessitat d’organitzar concursos tan a nivell nacional com internacional.

Són concursos que poden estar destinats a futurs professionals del sector o a professionals en actiu.

En aquests es fomenta el coneixement del producte, la bona pràctica i l’habilitat a l’hora d’elaborar un bon cafè i també la innovació creant productes nous que marquen la diferència al mercat actual.

Conceptes com latte art i coffee painting són coneguts a tot el món i tenen molts seguidors a les xarxes socials entre altres. Molts baristes tenen milers de seguidors a les xarxes socials per les imatges o vídeos dels dibuixos que fan utilitzant la llet i les figures bàsiques tals com el cor, la roseta i la tulipa. Realment algunes són obres d’art que al darrera hi han moltes hores de pràctica.

Aquest és un món molt ampli i molt emocionant que un cop hi entres… t’atrapa!


Per Maria Josep Serrano @mariajosep.serrano

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada