• logo
  • logo
  • logo
  • logo

18 de juny del 2018

Ai, la temperatura!!!


Sí, sí, la temperatura. Diumenge al migdia. Tots escampats per tot arreu. Uns al jardí, uns altres al pati, uns a l’habitació amb les consoles.....

Arriba l’hora de dinar i el crit és ensordidor, “a taula que això es refreda”.

Ah, el menjar si, els canelons han d’estar calents, la lassanya que no es refredi, la sopa calenteta, la truita acabada de fer i calenta, la verdureta també, la carn freda no val res.

I el vi ???  El vi no compta per això?

El plaer de tenir dins la copa, un vi, que a la seva temperatura, no només no ens deixa indiferents, sinó que a més, ens l’enalteix. Que farà, que hi trobem els matisos que l’elaborador, amb tota la seva feina, paciència i saber fer, vol donar-nos a conèixer, que no trobarem aquella càrrega excessiva i descompensada d’un alcohol que a temperatures altres, ens emmascara totes les virtuts que aquell vi ens vol transmetre, que aquella copa glaçada amb aquell vi blanc que ens han dit que s’ha de beure ben fred, (fred, sí, però no congelat) que amaga aquella fruita que, carai, aquell dia que el vam provar en aquell tast, era tant identificada i que ens va agradar tant, que per això el vam comprar.
Sabem a quina temperatura l’hem de prendre? La màxima aquella de, a temperatura ambient, ha destrossat més d’un i més de dos bons vins. I conservar-lo? A un lloc fresc; i a l’estiu?

No és cap bestiesa tenir-los en una nevera de vins. A la seva temperatura, a punt de servei, mimant-los una miqueta, que no ens costa tant, perquè tenir el plaer de gaudir d’un vi, bo o no tant bo, però a la seva temperatura, no té preu, sentir com ens va explicant com és, d’on ve, què hi té al voltant, ens pot fer tant o més feliços que el menjar amb el que l’acompanyem.

I ja no parlem de la immensa sort que es té quan un vi, que ens diuen, d’aquí uns dos o tres anyets, estarà espectacular, rodó, afinat, avellutat, golós..., i passen aquests anyets i vas a la teva nevera de vins, agafes l’ampolla, i la gaudeixes i en fas partíceps, a la gent que t’envolta i que estimes.

No val la pena de tenir el vi en una nevera perquè visqui millor i et faci viure millor a tu, quan l’obris?

Salut !!!

Per Lluís Prats

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada