25 de juny de 2018

30 anys d’Escola d’Hoteleria a Manresa · Maridem & Fusionem


30 anys d’Escola d’hoteleria a la Catalunya Central. Concretem, a Manresa!

Algú va preveure un dia que això faria fruit i que del secà en faríem gra i del gra n’ompliríem el sac i del sac en lligaríem històries que exprimiríem amb delit i n’acabaríem fent del secà un suc! I això no és mèrit nostre, això és mèrit seu, de la terra, del sol i del bosc, del rierol i del mas, de l’horta, del torrent i del corriol que puja i baixa pel Pla de Bages!

Mató sòlid, Mongeta líquida i Albergínia blanca gasosa.

Mel amb Cigronet, Picapoll amb Ral i Col verda amb farina molinera.

En un trosset de secà sobre ciment, que és GeoParc, es construeix un dia l’Escola d’Hoteleria Joviat.

El seu fundador, el Sr. Vilaseca, visualitza un maridatge d’idees i de coses que fa tangibles a partir de la transformació del primer espai, on apareix el primer fogó i on sona la primera veu. Des de llavors,
moltes persones arriben a l’Escola i ens porten aires d’altres planes, d’altres serres, d’altres horts i
d’altres mars. Arriben professionals de l’ofici i alumnes que mariden les ganes d’aprendre amb les
ànsies de crear. Arriben també, persones de serveis i de gestió que sostenen totes aquestes ganes
boges de tot. Un tot que és molt més gran que la suma de les parts.

Des de l’Escola maridem moments amb cares, gustos amb expressions, músiques amb olors. Des de la vida a l’Escola fusionem foc amb gel, mineral amb oxigen, raó amb sentiment. L’Escola és de vida i marida i fusiona, creix i decreix, fermenta, descansa, rebull i acull... escalda, vibra i remou, mou i
commou.

30 anys d’Escola d’Hoteleria a Manresa.

En resum i en fusió, el món unit i emulsionat, desconstruït i barrejat, esferificat i tallat, ensucrat i
gratinat. El món en una olla a pressió on hi poses una gamba i en surt un suquet, on hi tires un pèsol i
en surt una ensalada, on hi cau sal i en vessa una vichyssoise, on hi plantes amor i en culls energia!

Gràcies Terra!

Per Núria Farizo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada