• logo
  • logo
  • logo
  • logo

24 de març del 2015

Maridatge de Pasqua

El maridatge d’avui està relacionat amb una de les postres dolces més comuns a casa nostra i amb un vi dolç molt especial.
Mona de Pasqua tradicional

La mona de Pasqua i el Privilegi del Celler Can Sais.

La mona simbolitza el final de les abstinències de Quaresma. Tradicionalment era una coca amb sucre i amb ous durs decorats per sobre. Avui en dia, les més habituals són les filigranes fetes amb xocolata, com més negra millor.

Sense cap dubte el millor vi per combinar amb unes postres de xocolata és un vi dolç negre. Un vi com el Privilegi de Can Sais (DO Empordà), es tracta d’un vi elaborat amb garnatxa negra sobremadurada.

Privilegi de Celler Can Sais


Quan us el serviu a la copa pensareu que és un vi negre tradicional, el color i la fluidesa us poden confondre. Però les aromes són més dolcenques i agradables i en boca, una explosió de fruites confitades, herbes aromàtiques i tradició de l’Empordà.

El punt feble dels vins dolços és que siguin empalagosos, en aquest cas això no passa, ja que hi ha una delicada sensació aspre que no permet que el sucre s’emporti tot el protagonisme. Aquesta sensació dolça, de fruita de bosc negra i confitada, amb el gust i la textura de la xocolata negra provoquen una sensació plaent difícil d’igualar.

Bona semana santa a tothom!






Informació del vi: Privilegi, Celler Can Sais (DO Empordà)
PVP aproximat:  12 €

1 comentari:

  1. És ben veritat que aquestes mones de Pasqua tradicionals per mí són boníssimes, cada any en menjo unes que fan a La Granada del Penedès, jo sóc del Penedès, que només estan fetes de coca i portan un xic de matafaluga, què bones, i sí les acompanyes amb xocolata negra ja és el sum sum corda.
    Pel que fa als vins dolços hauré de tastar aquest que esmentes perquè gairebé sempre els trobo massa empalagosos, i la dolçor que ténen sempre és el regust final que em deixen.
    Bona Pasqua.

    ResponElimina