![]() |
http://www.kenwoodworld.com/es-es/cocinar-con-kenwood/recetas/recetas_con_kcook/recetas-de-vegetales-con-kcook/ensaladilla-rusa |
Avui va d’ensaladilla russa. La mare de totes les
ensaladilles. Perquè hi ha un munt d’amanides però, d’ensaladilles?
La russa ve de Rússia. Es veu que hi havia un xef francès
treballant a Moscou i la va popularitzar fins que es va estendre per tot arreu.
I aquí, com no podia ser d’altra manera, ens la vam fer nostra.
Porta força ingredients, tot i que la base és patata. I la
patata, com diria el gran cuiner Roger Vilaginés, l’agafem de temporada, la
pelem, la tallem a dauets i la fem bullir. Ai las! La patata la pelem, la
tallem i la bullim! Aquí tenim la mare dels ous. Resulta estrany trobar
agosarats a la cuina que cuinen. I que són capaços de triar els pèsols, pelar
les pastanagues, tallar les mongetes tendres i bullir-ho tot. Reservar-ho per
incorporar la tonyina, l’ou dur, la maionesa i la resta de secrets del xef. No
cal ventresca de tonyina! Si hi és molt millor, però ens conformaríem amb
hortalisses del temps. I mimant-les com han fet tota la vida les iaies i les
mares d’aquest país.
I després el preu. Faig una pausa per agafar aire.
Aviat valdrà més un plat d’una tapa d’ensaladilla russa que
un filet de vedella Angus. Collons! Què ens hem begut l’enteniment? I tenen la
poca vergonya de servir la ració de règim. Hòstia! Acabarem per posar l’ensaladilla
en un got de xarrup!
I tan bona com és... a mi m’agrada amb la patata molt cuita,
quasi desfeta, amb molt ou i molta maionesa. I amb un punt de vinagre, que ens el
poden donar les tàperes, si n’hi posem.
A casa quan en faig, que n’hi hagi de sobres. Perquè que
quan sortim ens fan fer règim.
Per Jaume Montanyà
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada