• logo
  • logo
  • logo
  • logo

25 de març del 2020

DONA DE VI


La dona de vi es lleva ben d’hora i empunya el primer raig de sol per plantar la llavor del nou dia. Vesteix el seu cos d’aigua de color terra.
En aquest despertar el cor li batega latent i es poda, rejovenint-se i posant-se a punt.
Els pensaments de la dona de vi comencen a llaurar, aterren d’un somni profund i es ventilen, i comencen a retenir colors... de vegades són colors vermell intens, quasi negres, de vegades blaus foscos, com els d’una tempesta que s’acosta... hi ha dies que els pensaments retenen matisos de grocs i d’altres, tons de verd...
La dona de vi traspua nutrients i, al posar els peus a terra, a cada passa alimenta l’entorn: l’habitació, la casa, el pati, la vinya, el celler, la botiga, la taula, el llit...
La dona de vi té brots d’infantesa en la seva pell, que hidrata amb llum, amb aire, amb esquitx del fruit...

La dona de vi aclareix el dia amb un somriure còmplice a la terra i amb una mirada de reconeixement al cel. Mira l’entorn i conversa a través de sons invisibles amb els petits arbres que li acaricien les cames.
Comparteix pols de sentiments amb les persones que va trobant en el seu camí, així combat les coses dolentes. Es relaciona, es reconcilia, estima, s’esvera, crida, plora, decideix, corre, es corre, s’enamora, s’esfuma, s’esculpeix, es culpa, es mima, s’empodera, s’adorm i... viu.
Sobretot, viu incondicional a ella i als seus.
La dona de vi és forta, es defensa i abraça com un cep. I és sensible, s’obre i embriaga com un vi.
La dona de vi es pinta els llavis de color i convida al caliu d’una història amb gust, feta amb cura i intenció.
La dona de vi és padrina, és pagesa, és avantguarda, és reivindicativa, és conciliadora...

La dona de vi és la filla que cuida el fruit de generacions, és la germana que suma jocs de secrets entre germans, és la companya que fusiona varietats i que inventa, que vincula i que relaciona. És la mare poeta que recita i que, sembra desitjos que embotella i cull somnis que destapa.

És la dona de vi.

Per Núria Farizo @nuriafaris

#amordevi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada