• logo
  • logo
  • logo
  • logo

2 d’abril del 2019

Bon dia! Un cafè?



El cafè és una beguda tan poc coneguda i alhora tan consumida a tot el món... Potser pel fet de ser un producte introduït cap a l’any 1600 i perquè els bons són d’una dosi molt petita sembla que no tingui importància. Però és un producte imprescindible per una àmplia part dels humans. Una beguda que ens aporta una vitalitat desitjada per arribar actius al final del dia.

Sembla ser que és originari d’Etiòpia on el pastor Kaldi va veure, mentre pasturava les cabres, que tenien una vitalitat estranya mai vista fins llavors. En aquell moment va portar els mateixos fruits vermells que s’havien menjat les seves cabres als monjos del monestir i ells amb molta mala bava van desfer-se’n tirant-los a les brases. En veure el perfum que desprenien les van posar ràpidament en aigua i ho van infusionar... En aquell moment va començar tot! El cafè va despertar!!!

Els imams en un principi, igual que després l’església, van dubtar si era la beguda dels infidels, però un cop la van tastar això va canviar. Qui podria ser tan inconscient de deixar de beure una beguda amb tant aroma i cos en boca que transporta a espais que mai pots oblidar i alhora et manté amb força tot el dia?

El cafè és una beguda consumida fa segles i que molts de nosaltres coneixem com espresso a tot el món.

Aquesta paraula italiana es va crear arrel de la industrialització de la maquina de cafè amb les primeres cafeteres a finals i principis del segle XIX.

Espresso és una beguda que es fa al moment, expressament, i es serveix ràpid. Utilitzant tres elements: cafè, aigua calenta i pressió. És per aquest motiu que es va crear la màquina de cafè espresso, per obtenir aquest resultat final.

El cafè necessita molt poc temps per elaborar-se de 20 a 30 segons de temps d’extracció i és per això que li hem de donar importància al producte que utilitzem, varietat i el tipus de beneficiado, al contingut amb aigua, d’uns 2,5 cl a 3 cl, a la pressió que exercim, al punt de mòlt i a la màquina.

Si tots aquests paràmetres estan correctes el resultat serà un molt bon cafè però si algun d’aquests  
s’altera incorrectament pot fer que aquell cafè que esperàvem gaudir amb tots els nostres sentits es transformi en el nostre pitjor enemic, un cafè amb aromes i gustos desagradables i amb una visió en tassa poc atractiva que farà que tinguem un dia menys fantàstic del que esperàvem.



Per Maria Josep Serrano @mariajosep.serrano

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada