El cafè és una beguda tan poc coneguda i alhora tan consumida a
tot el món... Potser pel fet de ser un producte introduït cap a l’any 1600 i perquè
els bons són d’una dosi molt petita sembla que no tingui importància. Però és
un producte imprescindible per una àmplia part dels humans. Una beguda que ens
aporta una vitalitat desitjada per arribar actius al final del dia.
Sembla ser que és originari d’Etiòpia on el pastor Kaldi va veure,
mentre pasturava les cabres, que tenien una vitalitat estranya mai vista fins
llavors. En aquell moment va portar els mateixos fruits vermells que s’havien
menjat les seves cabres als monjos del monestir i ells amb molta mala bava van desfer-se’n
tirant-los a les brases. En veure el perfum que desprenien les van posar
ràpidament en aigua i ho van infusionar... En aquell moment va començar tot! El
cafè va despertar!!!
Els imams en un principi, igual que després l’església, van dubtar
si era la beguda dels infidels, però un cop la van tastar això va canviar. Qui
podria ser tan inconscient de deixar de beure una beguda amb tant aroma i cos
en boca que transporta a espais que mai pots oblidar i alhora et manté amb
força tot el dia?
El cafè és una beguda consumida fa segles i que molts de nosaltres
coneixem com espresso a tot el món.
Aquesta paraula italiana es va crear arrel de la industrialització
de la maquina de cafè amb les primeres cafeteres a finals i principis del segle
XIX.
Espresso és una beguda que es fa al moment, expressament, i es
serveix ràpid. Utilitzant tres elements: cafè, aigua calenta i pressió. És per
aquest motiu que es va crear la màquina de cafè espresso, per obtenir aquest
resultat final.
El cafè necessita molt poc temps per elaborar-se de 20 a 30 segons
de temps d’extracció i és per això que li hem de donar importància al producte
que utilitzem, varietat i el tipus de beneficiado, al contingut amb aigua, d’uns
2,5 cl a 3 cl, a la pressió que exercim, al punt de mòlt i a la màquina.
Si tots aquests paràmetres estan correctes el resultat serà un
molt bon cafè però si algun d’aquests
s’altera incorrectament pot fer que aquell cafè que esperàvem gaudir amb
tots els nostres sentits es transformi en el nostre pitjor enemic, un cafè amb
aromes i gustos desagradables i amb una visió en tassa poc atractiva que farà
que tinguem un dia menys fantàstic del que esperàvem.
Per Maria Josep Serrano @mariajosep.serrano
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada