• logo
  • logo
  • logo
  • logo

11 d’octubre del 2018

TEMPS DE VEREMA = MOST




Seguint amb els articles relacionats amb el programa Un Restaurant Caníbal a Berlín us deixem amb els apunts del MOST.

Parlem de most. Del llatí vinum mustum (vi jove)

Què és el most de raïm?
Per definició és el suc de raïm “brut”, el que surt directament després de premsar i/o aixafar el raïm sencer, amb pell i rapa. A priori, i sobretot als països mediterranis, el raïm només s’aixafa per fer vi.

Quin color té el most? 
Una paleta preciosa i molt àmplia.
Depèn de la varietat de raïm amb la que estigui fet. Hi ha varietats blanques, negres, vermelles, més maduresa, més verdor...

És senzill aconeguir-ne?
Doncs no massa, en primer lloc perquè si el volem fresc a Catalunya només podrem veure’n a la tardor que és temps de verema.
En segon lloc explicar que  té una concentració de sucre (natural) molt alta, i a part d’impureses, pectines i elements propis del raïm, al most també hi ha llevats salvatges. Si deixem el most  a temperatura ambient, amb poca estona arrenca la fermentació i canviarà les característiques.
Cal que aprofiteu la tardor visitar cellers i poder tastar els seus mostos.

Quines propietats nutricionals té?
Els mosts contenen d'un 70 a un 85% d'aigua i de 140 a 225 g de sucre per litre. I nivells de vitamines i minerals altíssims. Podríem dir que és la beguda energètica de pagès.

Busqueu-ne, tasteu-ne i gaudiu-ne!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada