• logo
  • logo
  • logo
  • logo

10 de març del 2015

Un vi per... dones modernes i sofisticades

Coca i Fitó 2007

Varietats: 50% Sirà, 30% Garnatxa, 20% Samsó


Criança: 12 mesos en bótes noves de roure francès i americà

Un vi d’atractiu color carmí, força viu, no demostra que hagi passat per fusta. Quan el movem dins la copa s’hi veuen unes cames llargues i ràpides. Mitja intensitat. 

En nas el primer aroma que apareix és d’una fruita madura, sobretot plàtan i després record de melmelada de maduixes. Un punt mineral-calcari, de pedra seca. I al final, quan agafa més temperatura es pot percebre un toc de praliné d’ametlla. Complexitat aromàtica alta. 

En boca, gust de cacau i xocolata negra. Tanins madurs i ben integrats, lleugerament alcohòlic. Poca presència de fusta, mantén la frescor. Un vi afrancesat, recorda als vins de Bordeaux. Persistent molt llarg i elegant. 

Un vi amb poca carnositat que permet no treure protagonisme al menjar. El podem combinar molt bé amb un ànec amb peres i amb galetes de Santa Coloma de Farners.



Foto: Coca i Fitó, DO Montsant

4 comentaris:

  1. No és pas el meu tipus de ví, els prefereixo més carnosos i amb forta presència de fusta ; això sí , els ZZ Top molt grans i el tema La Grange, brutal.

    ResponElimina
  2. Bon dia Octavi,

    Moltes gràcies pel teu comentari.
    Quin vi triaries tu per escoltar aquesta cançó?!

    A veure si ens captives!

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. Clara,
    Evidentment hi ha un ventall massa ampla per triar-ne un, però la canço La Grange la trobo contundent, amb un baix incisiu que tota l´estona ens recorda constantment la melodia de la cancó, per la qual cosa potser triaria un ví amb fprta presència de garnatxa negra, carinyena i que l´aroma de la fusta ens recordés a cada glop el só del baix.

    ResponElimina