Plat: cassola de fideus amb costella i carxofes
Vi: cava Recaredo Subtil 2007
De Recaredo, un dels cellers amb més història i coneixement del Penedès neix el cava Recaredo Subtil 2007. Elaborat amb 62% de Xarel·lo, 8% de Macabeu i un 30% de Chardonnay. És un cava Brut Nature, per tant totalment sec, amb una llarga criança que permet que tingui unes bombolles molt petites, esponjoses i ben integrades.
Un cava equilibrat i molt complex, gustós, que permet combinar amb molts plats de la nostra cuina catalana.
![]() |
Cava Recaredo Subtil 2007 |
Avui el recomano amb uns fideus amb costella de porc i carxofes. Plat de cassola que ha format part de la cuina de casa meva des que tinc ús de raó. Un plat econòmic, molt nutritiu i molt gustós. A casa, tot i fer-los en cassola sempre ens han agradat eixuts, això és al gust de cadascú.
![]() |
Fideus a la cassola amb costella i carxofes (foto: Clara Antúnez) |
La complexitat i criança del cava combinen perfectament amb els sabors provinents d’una cocció lenta i feta amb molt amor dels fideus amb costella.
Aparentment les carxofes són complicades de maridar amb les begudes, però les notes anisades i complexitat del Recaredo Subtil 2007 fan créixer la delicada dolçor d’aquestes inflorescències d’hivern.
Que vagi de gust!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada