Plat: formatge brie
Vi: Riesling Dr.Loosen
El maridatge d’avui es caracteritza per elegància i senzillesa.
Per començar, cal que tingueu el vi a una temperatura d’uns 7ºC o 8 ºC, aquest ha d’estar fresc.
D’altra banda, és imprescindible que el formatge el deixeu a temperatura ambient unes hores perquè assoleixi el punt màxim d’aromes i gustos que pot oferir-nos.Hi ha pocs crims gastronòmics més importants que menjar-se els formatges a temperatura de nevera. Si podeu, eviteu-ho.
![]() |
Formatge brie |
El vi que us recomano avui és un Riesling de Dr Loosen, un dels elaboradors més importants de la zona de la Mosela. Té un bon equilibri entre acidesa i dolçor. Sensacions de fruita blanca madura, flors també blanques, anisats... en boca és cremós, àgil i fresc, suau i persistent. Ens deixa la boca amarada d’una sensació de fruita molt agradable. L’acidesa present, tot i que poc perceptible, ajudarà a netejar la untuositat del formatge.
![]() |
Riesling Dr.Loosen |
Aquest vi combina a la perfecció amb el brie, formatge oriünd d’una regió francesa que té el mateix nom, situada a l’est de París. L’he escollit per la potència i textura que té. És un formatge elaborat amb llet de vaca i amb una crosta florida de penicillium, comestible i molt agradable.
Podeu acabar d’arrodonir la vetllada amb unes torradetes de pa, toc cruixent i sabor neture que també farà bona companyia.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada