Plat: calamars farcits
Vi: Malcorta (D.O Rueda)
El maridatge d’avui és per persones amb caràcter.
D’una banda us convidem a tastar el vi Malcorta del viticultor Javier Sanz, es tracta d’un elaborador situat al poble de La Seca, a la província de Valladolid (DO Rueda). Els vins tenen una personalitat marcada i diferenciada, tenen 104 hectàrees de vinyes, la majoria d’elles amb varietats recuperades.
Personalment esquivo bastant els vins fets de verdejo, ja que em cansa la intensitat aromàtica i la poca originalitat. Aquest és un verdejo diferent, molt interessant. Fet amb un tipus de verdejo anomenada “malcorta”, molt difícil de cultivar i veremar.
![]() |
Foto: Clara Antúnez |
És un vi molt floral, amb notes de cítrics i una acidesa ben equilibrada amb sensació cremosa. Una molt bona combinació per aquest vi són uns calamars farcits, una recepta mar i muntanya gustosa i intensa, també amb caràcter.
![]() |
Exemple de recepta de calamars farcits |
El vi és fresc i el plat contundent, s’equilibraran les sensacions dels dos protagonistes.
Preu vi aprox: 20€
Música maridatge: I need a Dollar, Aloe Blacc
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada