• logo
  • logo
  • logo
  • logo

23 de juliol del 2019

VALENTs


Dos alumnes de l'escola del Grup Alba guanyen els 1rs premis del certamen de pintura El Balcó de les Arts 2019 i disseny Bardinet de la Fundació SETBA

          Era la tarda d'un dia de juny d’un dia com un altre. Hi havia una entrega de premis a l'escenari del Caixa Fòrum, una entrega com una altra amb un jurat que també podria ser com un altre. En aquella tarda, com qualsevol altra, hi havia unes persones especials, com totes les persones, esperant la proclamació del jurat.

La Clara, membre del jurat, em diu que ho va tenir clar al veure-la. Però...què va veure i què va tenir clar la Clara? Va veure l'etiqueta del vi i va tenir clar que era la guanyadora.

          El Valent no és un vi com un altre. Valent és un vi afortunat i model, digne de la millor passarel·la de moda banyada de terra, sol i aire. Vesteix un disseny únic, gens ni mica com qualsevol altre. És una etiqueta d'aquarel·la que translúcida ens mostra una meravellosa expressió de vitalitat. L'autora ens ensenya un cel viu que rega la terra, una llàgrima central que regalima esperança i que mulla el desert, s'evapora i es transforma en sorra de colors que pinta totes les coses i embolcalla l'aire i es torna riu aeri, un riu que, no és com qualsevol altre perquè aquest, plora somriures. L'artista expressa un delit de naturalesa en llibertat, un desig de viure en l'oportunitat... tot el que molts voldríem expressar a vegades i no ho fem perquè no en sabem prou.
El dibuix és limitat per un traç molt ben definit; un límit de seguretat perquè no s'escapi el gargot, un somni agosarat i fort. La combinació de colors és perfecte i l'harmonia dels seus tons -ara més fred, ara més càlid- és emocionant. Em fascina com està pintat perquè em suposa la intensitat d’un relat de vida i de mort -d’alegria i de somort-.
En el cel hi ha la història ancestral i a la terra, el present i la seva màscara original. La història té una paleta de colors plena de matisos i el present explica una trama humana i animal, per sempre junts i feliços.
...És com si el dibuix ens recordés que a la vinya del senyor Baccus tots hi tenim vida!

          Som un sistema connectat -històrica, global i planetàriament- on la valentia de moltes permet la dignitat de moltes altres.  Aquest concurs no era com qualsevol altre i aquella tarda, no va ser gens ni mica com una altra. Va ser una lliçó d’art de la mà d’unes persones valentes i molt generoses, que expliquen històries i narren victòries!

No m'estranya que la Clara ho tingués clar!
L’Esperanza Palacios és l’artista del dibuix HASTA EL MÁS VALIENTE ES DÉBIL A VECES, vibrant, preciós i valent!

Amb propostes així sí, som més valents i vivim més lliures!




Per Nuria Farizo @nuriafaris


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada