Plat: cap i pota
Vi: Muscat de Terroir al Límit
El maridatge d’avui és rústic.
Cap i pota, un plat de la cuina tradicional catalana i el Muscat de Terroir al Límit, una expressió diferent d’una varietat tradicional molt aromàtica.
El cap i pota és una recepta molt antiga elaborada amb les freixures del xai. Josep Pla en diu les “menudancies”, el “peu i tripa de xai”, corresponen als plats que menjaven els pagesos per esmorzar i puntualment per dinar a la fonda. És un estofat contundent, amb algunes hortalisses (les de la temporada) i força espècies per donar-li més gust. Avui en dia que ha quedat a segon per culpa dels “callos”, també elaborats amb menuts a la resta d’Espanya.
Cap i pota |
El vi que us proposo avui és un vi elaborat amb la varietat moscatell, però sense sucre residual, per tant no és un vi de postres sinó per acompanyar tot l’àpat. Aquest elaborat al celler Terroir al Límit del Priorat té caràcter feréstec, és mineral, aromàtic (sense ser empallegós), amb bona acidesa i la calidesa característica de la zona.
Muscat de Terroir al Límit |
La combinació d’avui permet netejar la boca de la greixositat del plat i alhora posar en valor tots els sabors del vi i del cap i pota.
Que vagi de gust!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada