Plat: olives farcides de filet d'anxova
Vi: garnatxa de l'Empordà
Avui us presento un maridatge modern i refrescant per fer l’aperitiu de migdia o el toc a mitja tarda.
Com ja us he comentat altres vegades sóc fan dels vins dolços de la DO Empordà i penso que per donar-los a conèixer podem ser agosarats i presentar-los de manera jove i moderna.
Aquest cop us convido a barrejar una copa de garnatxa dolça, del celler que vulgueu, però que sigui de l’Empordà amb una pell de taronja (tècnicament l’anomenem twist) i un parell de glaçons.
Molts pensareu que m’he begut l’enteniment, i que això només es pot fer amb el vermut. Però si el vermut és un derivat del vi i el vi dolç és un vi especial... perquè no podem combinar-ho de la mateixa manera?
De fet, m’agradaria que sense prejudicis ho provéssiu i després en parlem.
Una combinació fantàstica d’aquesta copa són les olives farcides d’anxova (de veritat) de Can Xillu. Les notes salades i olioses de l’oliva i l’anxova combinen a la perfecció amb la dolçor i frescor de la garnatxa amb glaçons.`
![]() |
Olives farcides d'anxova El Xillu |
Bon estiu!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada