Vi: Cava Gramona Celler Batlle
Quan pensem en un estofat de carn vermella, com és la vedella amb bolets sovint recorrem a tria fàcil de beure un vi negre amb criança.
Avui escollim una altra beguda, un cava de llarga criança. El Gramona Celler Batlle és un cava de xarel·lo i macabeu, inclòs al llibre 100 vins catalans que has de conèixer. Ha passat més de vuit anys en ampolla amb tap de suro i les seves mares. Aquest repòs en la foscor del celler li confereix complexitat, cremositat, sensacions torrades i també de fermentació, no perd l'àcidesa imprescindible per alleugerir aquest plat.
![]() |
Cava Gramona Celler Batlle |
La vedella és una carn de sabor i textura intensa i ferma, els bolets en aquest cas pensem en llenegues, rovellons i algun rossinyol són molt especials alhora de combinar-los, pels seus gustos i textura. Una vedella amb bolets també conté una picada de pa sec i fruits secs, notes presents al cava.
Estofat de vedella amb bolets |
La combinació d'avui, que pot ser per un dinar de cap de setmana, és sensorialment perfecte. Equilibri de textures, potència de sabors, elaboracions llargues (del cava i de l'estofat), famílies d'olors i sabors que s'entenen a la perfecció.
Espero que us agradi!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada