• logo
  • logo
  • logo
  • logo

21 de juliol del 2014

03/07/2014: Presentació de "100 vins catalans" a Súria

El passat dijous 3 de juliol amb motiu de la presentació del llibre, “100 vins catalans que has de conèixer”, al bar-restaurant Copi de Súria, es va fer un tast de vins, amb una trentena d’assistents.

Tal i com escrivíem a la nostra revista el passat número del mes de juny, a la secció “menjar i beure”, la sommelier i professora d’enologia i tast, Clara Antúnez, coautora del llibre, va fer-ne la presentació i al mateix temps va introduir-nos en el cerimonial del tast. 

En primer lloc, la Clara, va fer una breu explicació amena i animada del que és pretenia amb la publicació d’aquest llibre que, a part de la presentació d’una publicació que parla de vins d’una manera inèdita,” és un llibre amb 100 històries de 100 grans productes”.

Amb aquesta mostra de 100 grans vins que tenim, la majoria amb denominació d’origen (DO), calia fer-se la pregunta, “perquè els catalans que en som bons consumidors solament consumim un 29% de vi català?

La Clara va desvetllar-ne els motius. Tot i saber que estan considerats entre els millors del món no és lògic aquest baix consum dels nostres vins si ho comparem amb el consum que fem d’altres vins. Cal doncs, apostar i conèixer els nostres vins. No te massa lògica, en aquest cas, menysprear la qualitat dels vins de la nostra terra quan, cada cop més, estan molt ben valorats en altres continents incloent-hi la mateixa Europa. A Catalunya hi ha una dotzena de DO i som un gran país de vins, hi afegí la Clara.

Tot seguit començà el tast que va consistir en provar tres vins. 

El primer va ser un garnatxa blanc La Fou DO Terra Alta (Batea). Aquest va ser considerat un dels millors 9 vins del món en la seva categoria. És un vi blanc fet amb garnatxa blanca al celler que la família Roqueta té a Batea; és potent, cremós i equilibrat.

El segon vi va ser l’escumós rosat Raventós i Blanc de Nit, elaborat a l’Alt Penedès (Conca de l’Anoia), l’avi de la família Raventós fou qui va introduir el concepte de vi escumós (tipus Champagne) al Penedès. Per acabar es va fer el tast d’un Garnatxa negre 100% Auditori, DO Montsant (Marçà –Priorat-), un vi fet per l’Albert Jané amb garnatxa negre, equilibri, bon gust i autenticitat dins la copa.

La majoria d’assistents van aprofitar l’avinentesa per continuar la tertúlia fent un sopar lleuger.

Text: Jaume Vilanova (redactor revista El Salí)
Fotos: Clara Antúnez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada