DO Empordà - Calonge (Girona) SPAIN
Situació geogràfica: 41º 50' 49.85" N 3º 5' 4.84" E
Contacte: Martí Darnaculleta | Tel. 972 65 01 84 | daranculletam@yahoo.es | www.cellermaseugeni.com
Mas Eugeni és un celler fruit de la
reconversió de granja de vaques i camps de ferratge pel bestiar. Tot i que
sempre han tingut almenys una hectàrea de vinya pròpia, al principi
hi havia moltes varietats diferents a cada camp.
A partir de l’any 1995 van replantar-ho tot amb Merlot, Syrah, Garnatxa i
Cabernet Sauvignon, per aconseguir fer productes de més qualitat i semblants a
l’estil del territori. Fins arribar a les sis hectàrees que tenen actualment.
La masia sempre ha venut l’excedent de producció
a la mateixa casa, com a vi a granel, juntament amb les fruites, verdures i
hortalisses de temporada dels seus horts propis i els ous de les gallines que
corren pel graner.
La primera anyada embotellada va ser amb el vi Cupatges 2004 amb una producció de menys de 2000 ampolles.
L’any 2008 van
començar a formar part de la DO Empordà i qualifiquen el Fondils 2007 amb una
producció de 5000 ampolles i Fondils 2010 amb 24 mesos de bóta, només 995
ampolles.
Afegir que l’any 2011 es presenta l'oportunitat
d'elaborar vi blanc amb
el raïm d’un pagès veí i acaba naixent La Vella Lola blanc.
La meva tasca en aquest celler va ser la
d’assessorament a l’hora d’elaborar els cupatges dels seus vins que estaven
fent la criança en bóta com a monovarietals. En vam escollir 4, i ara mateix el
que podeu comprar i tastar és el Fondils negre.
Fotos: 1-4 (Clara Antúnez), 5 (Celler Mas Eugeni)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada